Mii de nereguli descoperite de inspectorii ISU

Controalele inspectorilor au scos la iveală peste 2.600 de nereguli, majoritatea depistate în urma verificărilor derulate în cluburi, baruri, discoteci, săli de cinematograf ori mall-uri. Zeci de locaţii au fost închise ori administratorii acestora amendaţi, iar printre cei sancţionaţi sunt şi mai mulţi patroni din Valea Jiului ori din restul judeţului Hunedoara. De altfel, mai multe locaţii din Vale au fost închise pentru că aveau deficienţe grave.

control-isu

La nivel naţional, în urma controalelor au fost găsite 2.641 de deficienţe, dintre care 354 au fost înlăturate pe timpul verificărilor. De asemenea, au fost date 1.987 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 1.317 avertismente şi 670 de amenzi, în cuantum de 5.089.315 lei.

De când a intrat în vigoare HG 915/2015, la începutul lunii noiembrie, care prevede închiderea localurilor care nu respectă normele de siguranţă împotriva incendiilor, inspectorii de la ISU au închis 84 de localuri din Bucureşti şi judeţele Ilfov, Argeş, Arad, Bacău, Buzău, Caraş-Severin, Călăraşi, Cluj, Dâmboviţa, Hunedoara, Giurgiu, Ialomiţa, Mureş, Mehedinţi, Neamţ, Olt, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiş şi Teleorman, unde au fost găsite încălcări grave ale cerinţei de securitate la incendiu.

[slideshow_deploy id=’17217′]



« (Știre anterioară)