Copiii sărmani din Petroşani ajutaţi de Crucea Roşie din Germania

Nu mai puţin de 400 de copii din familii cu venituri modeste din Petroşani vor beneficia de cadouri din partea unei delegaţii germane venite la Crucea Roşie Filiala Petroşani.

hiv

Cei doi delegaţi de la Crucea Roşie Germană sunt Renz Juergen şi Ursula Moser, ambii din Baden Wurttemberg, au venit la Crucea Roşie Petroşani cu pachete pentru 400 de copii care provin din famii cu venituri modeste, identificate pe baza situaţiilor întocmite de şcoli şi grădiniţe. Delegaţii germani s-au declarat foarte mulţumiţi de ceea ce au găsit la Crucea Roşie Fliala Petroşani şi au precizat că vor să colaboreze cu cei de aici multă vreme de acum încolo.

nemti

Renz Juergen şi Ursula Moser au asistat şi la emoţionantul moment de luni seara, pregătit de Crucea Roşie, dedicat celor care au pierdut lupta cu nemilosul virus HIV. Valea Jiului are peste 200 de persoane infectate cu virusul HIV, iar numărul lor este în creștere, din păcate. Cei mai mulţi au luat cumplita boală, în copilărie, chiar în spitale, într-o perioadă în care se ştiau prea puţine despre HIV/ SIDA. Unii dintre ei au pierdut lupta cu viaţa. Alţii au ajuns adulţi, dar au trăit toată viaţa cu acest stigmat. Crucea Roșie Petroșani în parteneriat cu Spitalul de Urgență Petroșani a desfășurat o amplă campanie de informare și conștientizare a tinerilor din licee – ”Deschide ochii! Nu-i stigmatiza”. Voluntarii de la Crucea Roşie au precizat că “misiunea noastră este de a ajuta comunitatea să înțelegă și astfel să știm cu toții ce este de făcut”.

Luni, 7 decembrie 2015, la încheierea acestei campanii, la ora 17,00, în Piața Victoriei Petroșani s-a aprins câte o lumină pentru cei care au plecat de pe acestă lume răpuși de nemilosul HIV şi s-a construit acea fundiţă – simbol al luptei împotriva HIV/SIDA.

[slideshow_deploy id=’17636′]