Surse. Ministrul Energiei a cerut demisia celor care au condus CEH şi au „uitat” de certificatele de carbon

 

Complexul Energetic Hunedoara nu a  achiziţionat în termenele prevăzute de legile europene certificatele de carbon şi, oricât a sperat că va scăpa de amendă, acest lucru nu s-a întâmplat. Şi, din informaţiile noastre, nota de plată include şi „decapitarea” conducerii CEH.

victor

Sancţiunea este uriaşă şi pe CEH scrie deja sfârşitul. CEH a fost notificat de Ministerul Mediului, amenda fiind stabilită la 588 de milioane de lei pentru certificatele de carbon..

Oficialii CEH s-au plans de nenumărate ori, pe rand, direct sau prin interpuşi sindicali, că Guvernul este de vină pentru faptul că nu s-au putut  achiziţiona, în integralitate, certificatele de emisii de gaze cu efect de seră care îi reveneau potrivit prevederilor HG 780/2006, cu modificările şi completările ulterioare, şi legislaţiei europene în domeniul protecţiei mediului şia sta din cauză că s-a acordat cu foarte mare întîrzierea ajutorului de salvare, în forma în care a fost acesta aprobat de Comisia Europeană. Cât despre resursele proprii, acestea nici măcar nu au fost luate în calcul pentru achiziţionarea cerificatelor, banii fiind insuficienţi.

Numai că pe surse a venit informaţia, total neliniştitoare pentru cei care au condus, din diverse funcţii, Complexul Energetic Hunedoara că ministrul Energiei, Victor Grigorescu, ar fi cerut demisia lor, exact pe problema nerezolvată a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră. În această categorie nu intră actualul director general, Emil Floruţ, pentru că a venit mai tâziu în schemă, dar asta nu înseamnă că scapă, ci doar că pentru el există alte motive, la fel de serioase.

Şi tot pe surse de încredere ne-a parvenit informaţia conform căreia protestul de astăzi al liderilor de la “Muntele”, care s-au “blocat” în sediul CEH, are la bază dorinţa de a-l apăra pe unul dintre foştii directori, de care ar fi foarte apropiaţi şi care le-a cântat de multe ori în “struna” intereselor.

 

 

[slideshow_deploy id=’19658′]