”Salvați Copiii” a lansat un nou proiect social la Petrila

salvaticopii1Filiala Hunedoara a organizației Salvați Copiii a lansat astăzi, la Petrila, campania locală de promovare a liniei telefonice Help Line și a platformei on-line dedicate părinților și copiilor afectați de migrația economică, a persoanelor în grija cărora rămân copiii dar și specialiștilor din domeniul educației și asistenței sociale din domeniul protecției copiilor.

Evenimentul a avut loc la sediul din Petrila al organizației ”Salvați Copiii”, unul din cele două centre din Valea Jiului (care vor funcționa la Petrila și Lupeni) care au fost incluse n derularea acestui progam național al organizației ”Salvați copiii”. Potrivit președintelui Filialei Hunedoara a acestei organizații, prof. Valeria Popescu, la nivelul județului Hunedoara, problemele legate de situația copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate sunt alarmante. ”Statisticile oficiale ne arată că, în perioada octombrie 2013-decembrie 2014 în județul Hunedoara, serviciile publice de asistență socială au înregistrat doar 90 de notificări din partea familiilor care intenționau să plece la muncă în străinătate. Aceasta în condițiile în care în decembrie 2014 tot statisticile arată existența unui numpr de peste 7 ori mai mare e familii în care ambii părinți sau părintele unic susțintor erau plecați la muncă în străinătate, aproape 1000 de copii din județul HUneodara fiind în situația de a fi total lipsiți de grija ărintească. Din păcate problemele de natură socială, educațională și emoțională a multor astfel de copii sunt foarte serioase și riscă să se agraveze”, explică Valeria Popescu.

salvaticopii2Grație noului proiect implementat prin intermediul unui număr de 16 programe locale, o parte din acești copii au șansa de a beneficia de suport educațional, psiholosig și social în centrele organizației Salvați copiii. Spre exemplu, în centrele de la Petrila și Lupeni, peste 90 de copii și 45 de adulți au beneficiat în acest an de serviciile acestui progam social. Din fericire, acest program dar și alte acțiuni ale voluntarilor din cadrul Organizației ”Salvați copiii” din județul Hunedoara sunt susținute și de oameni de suflet din comunitatea locală, dorinici să contribuie, prin suport financiar sau prin implicarea directă în activitățile de voluntariat derulate cu copiii. Nume precum Emil Părău, Costel Avram, Andrei Mureșan, Doinița Bălănesc și încă mulți, mulți alții sunt doar cteva din exemplele unor oameni care, de-a lungul acestui an, au acordat, alături de sponsorii tradiționali ai organizației Salvați Copiii – Velux Foundațion, Henkel,RCS&RDS, Metropolitan life, Consiliul județean Hunedoara sau Zona D SRL, un sprijin real activității din cele două centre ale acestei prestigioase organizații.

salvaticopii3Campania de prezentare și promovare a proiectului privind sprijinirea copiilor și părinților afectați de migrația forței de muncă va continua și în peroada următoare. De pe acum, pe de o parte părinții care intenționează să plece în străinătte au la dispoziție linia telefonică gratuită Help Line 0800 070 040 sau pagina de internet www.copiisinguriacasa.ro pentru a se informa asupra obligațiilor care le revin atunci când decid să lase copiii acas pe prioada plecării în strinătate, iar pe de altă parte, aceleași coordonate de contact stau la dispoziția celor care semnalează cazuri sociale care necesită implicarea autorităților sau a organizaților de susținere a copiilor abandonați.

help line salvati copiii



« (Știre anterioară)
(Următoarea știre) »