AUDIO/Conducerea CEH- acuzată de ingerinţe în treburile sindicale

 

Liderii de la Sindicatul Muntele sunt nemulţumiţi implicarea politicului şi a administraţiei companiei în treburile sindicale. Aceştia spun că nu-şi mai asumă reprezentativitatea la nivelul CEH, în condiţiile în care şi programul de restructurare şi reorganizare propus de către administraţia CEH, s-a făcut fără a fi consultaţi şi partenerii de dialog social.

bebe-640x330

“Sindicatul Muntele şi-a asumat în permanenţă sensibilizarea şi atragerea atenţiei opiniei publice în ceea ce priveşte politizarea excesivă a CEH ori dezastrul economic. (…) La data de astăzi, Sindicatul Muntele nu-şi mai asumă reprezentativitatea în baza Legii Dialogului Social. Până când Sindicatul Muntele nu va intra într-o evidenţă exactă a numărului de membri, o evidenţă care nu este denaturată de implicarea administraţiei în activitatea sindicală, Sindicatul Muntele nu-şi mai asumă îndeplinirea acestei condiţii de reprezentantivitate. Administraţia va trebui să decidă conform legii şi să facă în aşa fel încât să respecte Legea Dialogului Social”, a declarat Petre Nica, preşedintele Sindicatului Muntele.

Acesta mai spune că, în ciuda faptului că structura sindicală nu-şi mai asumă reprezentativitate, salariaţilor le vor fi apărate drepturile în raport cu administraţia.

[slideshow_deploy id=’24093′]