Discuţii la nivel european pe tema CEH

Conducerea CEH se va afla, mâine, la Bruxelles, unde va discuta cu oficialii Comisiei Europene despre planul de restructurare pentru societate. Banii acordaţi sub formă de ajuor de stat nu pot fi folosiţi pentru partea minieră, dar vor fi redirecţionaţi spre energie.

CEH-Petrosani-protest_resize

“Planul de restructurare înseamnă să realizăm un efort investiţional de aceeaşi valoare cu suma pe care noi o solicităm din partea UE şi a statului român, să fie compensată, pentru că e vorba de datorii istorice care din varii motive s-au acumulat. Planul de restructurare chiar dacă înseamnă divizarea activităţii, nu contează, se poate împărţi în 20 de firme, activitatea din minerit şi în termocentrale este legată şi este interdependetă. UE doreşte să urmărească acest ajutor să fie îndreptat exclusiv în domeniul energetic”,  a declarat Emil Floruţ, directorul general al CEH.

Anul acesta, Guvernul a aprobat acordarea unui ajutor financiar pentru Complexul Energetic Hunedoara care a trebuit să achiziţioneze certificatele de carbon.

 

[slideshow_deploy id=’13837′]

 



« (Știre anterioară)