Petroşani/ Oamenii străzii aşteaptă cu înfrigurare deschiderea adăpostului de noapte

Adăpostul de iarnă din Petroşani nu şi-a deschis, încă, porţile pentru oamenii străzii, însă acest lucru se va întâmpla în curând.

foto_cazare_Adapost_Odai_2692c54ad4
Primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob – Ridzi, a precizat că zilele acestea adăpostul va fi funcţional, mai ales că temperaturile de afară au început să scadă considerabil. Anii trecuţi, adpostul şi-a dovedit din plin utilitatea şi s-a dovedit neîncăpător, mai ales că lucrurile s-au schimbat şi în ceea ce-i priveşte pe beneficiarii direcţi. Astfel, dacă până cu demult poliţiştii locali din Petroşani se loveau de o cascadă de refuzuri când în nopţile geroase îndrumau oamenii străzii către adăpostul de noapte, între timp lucrurile s-au schimbat, iar gerul nopţii i-a răzbit pe cei fără adăpost, care au înţeles că adăpostul de noapte amenajat de Primăria Petroşani nu este nici o capcană, nici puşcărie, ci un loc curat şi cald pentru nopţile geroase. Au început chiar să se intereseze când se va deschide şi abia aşteaptă să se adăpostească în nopţile geroase. Gheorghe trăieşte pe străzi de aproximativ un an, de când a rămas fără acoperiş deasupra capului. Câţiva saci cu haine sunt toată averea lui şi înfruntă temperaturile scăzute cum poate. Ziua stă pe străzi sau pe câte o conductă de termoficare, dar cum coboară întunericul se ascunde într-o scară de bloc. “Nu ma duc peste zi că mă alungă locatarii, dar cum se întunecă, mă bag într-o scară de bloc. Iarna trecută am stat în adăpost, dar ne-au scos afară când a venti primăvara”, spune bărbatul.
Oamenii străzii sunt primiţi în adăpost noaptea, între orele 22:00 şi 8:00, iar cei care nu vin de bună – voie sunt căutaţi şi aduşi de poliţiştii locali, care în fiecare iarnă în caută prin oraş pe cei fără adăpost pentru a evita hipotermiile.
[slideshow_deploy id=’13836′]