Primăria Petrila a dezafectat coşurile unei vechi centrale termice

Două coşuri ale unei vechi centrale termice din Petrila au fost dezafectate de reprezentanţii administraţiei publice locale, din cauză că erau inutile din punct de vedere al funcţionalităţii lor.

cosuri3

Operaţiunea de dezasamblare a coşurilor de fum de la centrala termică nr. 7 din Petrila a avut la bază raţiuni de siguranţă, în condiţiile în care acestea puetau să se prăbuşească oricând. Dezafectarea coşurilor s-a făcut cu ajutorul unei macarale de mari dimensiuni, închiriată de administraţia publică, iar decizia a fost luată de repezentanţii Primăriei Petrila şi cei ai societăţii de interes local din localitate.

De precizat că vechile puncte termice din Petrila nu mai funcţionează de ani de zile, aşa că nici coşurile de fum nu îşi mai dovedesc utilitatea, fiind acum doar în pericol să se dărâme din cauza vechimii.

cosuri1

La Petrila au existat centrale de cartier pe bază de cărbune, dar au fost desființate pe motiv că erau prea poluante și, în plus, nu erau nici rentabile. Cei care locuiesc la blocuri au, în general, centrale proprii, pe gaz, iar cei de la case se încălzesc cu sobe pe lemn sau cărbune.

cosuri

 

[slideshow_deploy id=’22083′]