PSD HUNEDOARA A DECIS CARE SUNT CANDIDAȚII PENTRU ALEGERILE LOCALE DIN 2016

Biroul Politic județean al PSD Hunedoara a stabilit, la finalul acestei săptămâni care sunt candidații cu care social-democrații vor intra în cursa pentru alegerile locale din iunie 2016.

Ion Iliescu participa la Congresul extraordinar al Partidului Social Democrat, in Bucuresti, duminica, 10 decembrie 2006. BOGDAN BARAGHIN / MEDIAFAX FOTO

În general, persoanele nominalizate sunt actuali primari în funcție, dar PSD vine și cu câteva surprize notabile. De departe, vestea cea mai șocantă vine de la Petrila, localitate în care PSD a luat decizia de a-l nominaliza pentru funcția de primar pe Vasilică Jurca, actualul viceprimar al localității. Asta în ciuda faptului că primarul în exercițiu, Ilie Păducel, este la rândul său membru al PSD.

O altă surpriză vizează candidatura de primar pentru municipiul Lupeni. Aici problemele de natură penală ale primarului în exercițiu Cornel Resmeriță au determinat conducerea PSD să nu valideze numele acestuia ca posibil candidat. Deocamdată însă nu a fost făcută nici o altă nominalizare, semn că social-democrații fie speră într-o ”reabilitare” a actualului primar, fie încă nu au un potențial înlocuitor al acestuia. Cele două localități din Valea Jiului sunt considerate fiefuri ale PSD în județul Hunedoara.

În ceea ce privește situația de la Vulcan, Uricani și Aninoasa, aici lucrurile sunt cât se poate de clare, liderii PSD validând fără nici un fel de probleme candidaturile lui Gheorghe Ile (pentru Vulcan), Dănuț Buhăescu (pentru Petroșani), respectiv Nicolae Dunca (pentru Aninoasa). În ceea ce priveșe municipul Petroșani, PSD a stabilit ca, în alegerile de anul viitor să-l înscrie în cursa pentru funcția de primar pe actualul viceprimar al municipiului Petroșani, fostul comandant de Poliție, Nicolae Florin.

Variantele cu șanse foarte mari de câștig pe care mizează PSD în alegerile locale din 2016 sunt și cele pentru primăriile din Brad (Florin Cazacu), Hațeg (Nicolae Timiș), Hunedoara (Dan Bobouțanu), Simeria (Emil Rîșteiu) sau Sălașu de Sus (Sorin Petru Marica).

[slideshow_deploy id=’17217′]