Dosarul Mircia Muntean, în faza audierilor de martori

 

Fostul primar al Devei, deputatul Mircia Muntean, dă din nou ochii astăzi cu judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, acolo unde se judecă dosarul în care paralmentarul este acuzat că a condus băut. În această lucrare penală sunt nu mai puţin de 10 martori, care vor fi audiaţi.

SONY DSC

Patru dintre aceşti sunt propuşi de procurorii care au instrumentat dosarul, iar alţi şase sunt parte a cererii de probaţiune formulată de fostul primar al Devei, Mircia Muntean.La ultimul terme de judecată, instanţa a admis “cererea în probaţiune formulată de reprezentantul Ministerului Public constând în audierea martorilor Lupaşcu Ghiorghe, Jovanovic Dragomir, Jula Dorel şi Luca Cristian. Admite cererea în probaţiune formulată de inculpatul Muntean Mircia constând în audierea martorilor Mara George, Apopei Ioan, Gherghel Cristian, Fodor Ludovic, Marton Viorel şi Cordea Eugenia”. Pe de altă parte, judectorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiție au respins cererea privind audierea martorilor Chicirean Bogdan şi Vesa Dorin. De asemenea au anunţat că se vor pronunța asupra cererii privind efectuarea unei expertize medico-legale privind calculul alcoolemiei după audierea martorilor. Pentru termenul din data de 15 decembrie au fost citaţi în vederea audierii martorii propuşi de anchetatori.

Lucrarea penală în care inculpat este Mircia Muntean a fost instrumentată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație, care a dispus trimiterea în judecată a deputatului hunedorean sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau alte substanțe.

[slideshow_deploy id=’24093′]