Peste 400 de cabane, doar 50 în evidenţele ISU

Cabanierii din Valea Jiului trebuie să intre în legalitate în ceea ce priveşte avizele ISU. Sezonul de iarnă bate la uşă, la fel şi reprezentanţii ISU care verifică dacă există toate avizele necesare în vederea funcţionării. În staţiunea montană Parâng, în evidenţele ISU figurează doar 12 structuri de cazare. Reprezentanţii ISU au identificat mai multe nereguli la unităţile de cazare din staţiunile montane, iar cele mai multe sunt la instalaţiile de stingere a incendiilor.

646x404

“În evidenţele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Iancu de Hunedoara” al judeţului Hunedoara figurează 50 de cabane/moteluri/hoteluri autorizate din punct de vedere al securităţii la incendiu, situate în zona Văii Jiului. Dintre aceste unităţi, 16 sunt amplasate în zona Straja, 12 în zona Petroşani, 11 în zona Parâng, 8 în zona Câmpul lui Neag, 2 în zona Aninoasa şi 1 în Baru Mare”,  susţin reprezentanţii ISU Hunedoara.

Reprezentanţii ISU au identificat mai multe nereguli la unităţile de cazare din staţiunile montane, iar cele mai multe sunt la instalaţiile de stingere a incendiilor. În Straja mai există o problemă. Aici există construcţii lipite unele de altele. Proprietarii care au declarat că deţin case de vacanţă şi nu sunt înregistrate şi clasificate pentru activităţi turistice scapă de controlul inspectorilor de la ISU.

[slideshow_deploy id=’19869′]