Din 2016 scade prețul apei în Valea Jiului

12366968_1123610764325273_2063833918_nVeste bună pentru beneficiarii serviciilor de alimentare cu apă potabilă și canalizare din Valea Jiului !

Directorul general al SC Apa Serv Valea Jiului, Costel Avram, anunță că tarifele de operare pentru anul 2016 vor fi mai mici de la 1 ianuarie 2016. ”Vreau să informez cetățenii din Valea Jiului că, datorită unor modificări legislative, în special în ceea ce prvește Codul Fiscal, anul 2016 ne dă posibilitatea să reducem costurile pe care populația și agenții economici le vor avea pentru facturile la apă și canalizare. Scăderea va fi operată pentru consumurile înregistrate din luna ianuarie și se va regăsi pe facturile care vor fi emise la începutul lunii februarie 2016”, explică Costel Avram.

Potrivit calculelor făcute de specialiștii Departamentului Economic al Apa Serv Valea Jiului, prețul cumulat pentru un metru cub de apă și serviciul de canalizare aferent va fi de 7,22 lei, cu 0,50 lei mai mic decât cel de după ultima ajustare de tarife.

”Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au înțeles în mod corect rațiunile care ne-au determinat să operăm în cursul acestui an și ajustările de tarife. Acest fapt a făcut însă ca Apa Serv să nu piardă finanțarea europeană de 40 de milioane de euro  pentru prima etapă a investițiilor în extinderea și reabilitarea rețelelor și a creat premisele accesării altor aproape 90 de milioane de euro pentru continuarea acestui proiect. Practic, am făcut cu toții un mic efort financiar, dar am accesat fonduri semnificative pentru investiții, iar noile prevederi legislative ne dau acum și posibilitatea să scădem prețul apei în Valea Jiului”, spune Costel Avram , directorul operatorului regional de apă și canalizare din Valea Jiului.

[slideshow_deploy id=’19869′]