NOI REGULI PENTRU FACILITĂȚILE FISCALE LA PETROȘANI ÎN 2016

Anul fiscal 2015 se încheie sub auspicii favorabile pentru administrația locală de la Petroșani. Șeful Serviciului Impozite și Taxe, Alin Gal spune că, până în acest moment gradul de încasare al impozitelor și taxelor locale este unul foarte bun, mai ales în ceea ce privește persoanele fizice, care s-au achitat, în proporție de peste 90% de obligațiile ce le revin.

2acde9496a1fa0b74280a39f091174b2_XL

Primarul Tiberiu Iacob Ridzi spune că anul fiscal 2016 aduce noi reguli pentru aplicarea unor facilități fiscale. Una dintre acestea prevede posibilitatea scutiriide la plata unor taxe și impozite locale pentru pensionarii cu un venit per membru de familie de cel mult 700 lei. Pentru a beneficia însă de această facilitate, persoanele eligibile trebuie să îndeplinească, în afara condiției de venit minim și alte condiții privind proprietățile, respectiv să nu dețină mai mult de 1 hectar de teren.

Organizațiile care prestează servicii sociale vor avea parte, la rândul lor, de scutiri de impozite în ahil 2016 pentru toate clădirile utlizate
pentru desfășurrea de servicii sociale.

”Primăira Petroșani va folosi toate oportunitățile de facilități fiscale pe care le permit noile prevederi legislative, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cele juridice”,precizează primarul Tiberiu Iacob Ridzi. Acesta arată că, spre exemplu, în ceea ce privește firmele, acestea ar putea fi scutite de plata unei cote de maxim 73% din accesoriile acumulate pentru întârzierile la plata unor taxe și impozite către bugetul local.

[slideshow_deploy id=’17217′]



« (Știre anterioară)