Ceaţa îngreunează traficul auto

 Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române atrage atenţia că pe mai multe porţiuni de drum se circulă în condiţii de ceaţă.
ceata-1
Pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, între kilometrii 12 şi 193, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă, vizibilitatea fiind sub 100 de metri. În judeţul Giurgiu, drumuri naţionale pe care se semnalează ceaţă sun DN5 şi DN6 (vizibilitate 100 de metri).
Pe autostrada A1 Râmnicu Vâlcea – Deva ceaţa s-a mai ridicat, iar pe tronsonul Sebeş – Deva, vizibilitatea a crescut la  300 de metri.
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, pentru judeţele Mehedinţi, Gorj, Botoşani, Iaşi, Vaslui, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu şi Teleorman, atenţionări nowcasting cu cod galben referitoare la ceaţă (https://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=92).
„Le recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza în funcție de vizibilitate, să mărească distanţa în mers şi să nu se angajeze în depăşiri riscante. Luminile de ceaţă trebuie folosite doar dacă vizibilitatea scade semnificativ, pentru a nu-i stânjeni pe ceilalţi participanţi la traffic”, au precizat poliţiştii.
[slideshow_deploy id=’20328′]