Decalog călcat în picioare/ Ilie Păducel, candidatul PNL la funcţia de primar

În ciuda trecutului său glorios în structurile PCR, unde a fost remunerat ca „muncitor cu munca politică”, după cum a recunoscut chiar el, Păducel a fost confirmat ca membru al noului PNL şi a fost anunţat ca şi candidat la funcţia de primar din partea liberalilor.

pizap.com14495538528391

Primirea lui Ilie Păducel în PNL a fost (re)confirmată luni în Biroul Judeţean reunit, format din membrii fostului birou politic al PDL şi cel al vechiului PNL: În total, 48 de oameni au votat, a declarat Bogdan Ţîmpău, liderul PNL Hunedoara. Acesta a precizat că au existat 3 voturi împotriva intrării acestuia în PNL  şi 7 voturi împotriva candidaturii acestuia la funcţia de primar. De precizat că, iniţial, intrarea acestuia în partid s-a votat în Biroul Local al Organizaţiei Petrila, într-o şedinţă despre care s-a spus că a încălcat grav statutul. Liberalii din Petrila au formulat chiar şi o contestaţie pe care au trimis-o forurilor superioare şi despre care succesorul lui Mircea Moloţ spune că a fost analizată. „Contestaţia a fost analizată şi de aceea s-a votat în Biroul Judeeţan inclusiv validarea calităţii de membru pentru Ilie Păducel”, a declarat Bogdan Ţîmpău.
Menţionăm că liberalii din Petrila s-au abținut de la vot când s-a discutat problema intrării primarului Petrilei în PDL tocmai din cauză că acesta ar încălca primul punct al decalogului de integritate al partidului, anunţat de liderii centrali ai partidului. Bogdan Ţîmpău a încercat să acrediteze ideea că Păducel nu încalcă articolul referitor la „Lustraţie”, pentru că nu ar fi fost plătit pentru activitatea depusă în funcţia de secretar PCR, însă l-a contrazis chiar primarul Petrilei, care recunoaşte că a fost plătit ca „muncitor cu munca politică”.

Pe de altă parte, declaraţiile altor membri ai PNL îl contrazic direct pe Bogdan Ţîmpău şi vorbesc despre o nouă încălcare gravă a statutului partidului. Vom reveni mâine cu noi amănunte despre acest scandal care este abia la început!

[slideshow_deploy id=’19869′]