CFR Marfă vrea să blocheze conturile CEH

CFR Marfă vrea să pună poprire pe conturile Complexului Energetic Hunedoara. Societatea energetică se afundă în datorii, neavând posibilitatea de a achita, la termen, facturile scadente către furnizori.

decont-naveta-tibana-2015-820x300

Cei din urmă îşi cer astfel drepturile în instanţă, iar pe rolul Judecătoriei Petroşani au fost înregistrate două dosare în care SNTFM „CFR MARFĂ” S.A are calitatea de creditor al Complexului Energetic Hunedoara. Societatea feroviară nu şi-a primit banii pentru transportul cărbunelui către cele două termocentrale, Paroşeni şi Deva, astfel că cere instanţei să pună poprire pe conturile Complexului Energetic Hunedoara. Încă nu a fost fixat un termen în acest dosar.

Într-o singură zi din luna august, Complexul Energetic Hunedoara a încheiat nu mai puţin de opt contracte cu SNTFM Marfă la o valoare totală de 52.535.410,12 de lei. În perioada 1 august – 31 august 2015, CEH a încheiat mai multe acorduri şi contracte cu CFR Marfă care depăşesc suma de 52 de milioane de lei. Unele dintre acorduri au termenul până în anul viitor, altele până anul viitor.  Mai precis, toate contractele încheiate de CEH cu SNTFM CFR Marfă s-au derulat într-o singură zi. În data de 24 august 2015.

[slideshow_deploy id=’19661′]