GÂNDURI FRUMOASE PENTRU VOLUNTARII CRUCII ROȘII ȘI ACTIVITATEA LOR DIN 2015

La ora bilanțului activității pentru anul 2015, Crucea Roșie – Filiala județului Hunedoara, mulțumită colectivului de oameni devotați, sprijinită de voluntarii formali și informali, a reușit să susțină în acest an serviciul de îngrijire la domiciliu a bolnavilor netransportabili, să ofere meditații gratuite elevilor care se pregăteau pentru susținerea examenului de Bacalaureat, să înceapă amenajarea Centrului de Zi pentru Copii de la Lupeni, să susțină cursurile pentru Surorile Voluntare de Crucea Roșie, precum și multe alte activități curente.

crucea-rosie-bilant

Anul acesta am organizat o masă socială cu oamenii care trăiesc la rampa de gunoi a municipiului Deva. Așa am înțeles să marcăm ziua noastră, oferind o mâncare caldă oamenilor nevoiași.

crvulcan3”A trecut un an. A mai trecut, de fapt, încă un an peste viețile noastre, timp în care am încercat împreună să aducem alinare suferinței umane. Rezultatele noastre au depins de puterile noastre, de priceperea noastră, de resursele pe care le-am avut, dar, mai ales, de prietenii noștri, de comunitățile locale. Suferința umană, modul ei de manifestare în societatea modernă, îmbracă multe forme de expresie și are multe cauze generatoare. Dar, indiferent de modul de manifestare și de sursa ei, suferința schimonosește suflete, schimbă destine, lasă urme. Durere este atunci când părinții nu-și pot hrăni copiii, nu și-i pot îmbrăca, atunci când persoana dragă este bolnavă și nu o poți alina. Tot durere este și când nu poți pregăti copilul pentru examenul care bate la ușă, pentru că nu ai bani de meditații. Privirile se întristează când vin sărbătorile și știi că nu este nimeni să pună sub brad un cadou. Sunt multe de spus, dar am subliniat câteva aspecte doar pentru a arăta cât de implicați sunt oamenii de la Crucea Roșie, oamenii care se implică voluntar pentru a fi alături de alți oameni. M-a bucurat mult să văd implicarea tinerilor, fără de care nu ar fi fost posibile acțiunile pe care le-am derulat pe parcursul acestui an. Acum, le transmit tuturor oamenilor cu suflet mulțumirile pentru modul în care au susținut activitatea umanitară a filialei noastre. Consider că la fiecare gest de umanitate reușim să aprindem încă o scânteie din focul renașterii speranței în triumful binelui. Vă mulțumesc și vă doresc tuturor un an nou fericit”, transmite prin intermediul unui comunicat de presă Dan Terteci, președintele Filialei județene Hunedoara a Crucii Roșii.

[slideshow_deploy id=’19658′]