„Dosarul Simota”. O nouă încercare de scoatere de sub control judiciar

Instanţa Tribunalului Hunedoara a decis, luni, revocarea măsurii preventive a controlului judiciar luată faţă de inculpaţii Dorin Smădoi, Ghoerghe Raul Pintilie, Ion Tocilă şi Mirela Maria Simota (soţia lui Alin Simota).
perchezitii-la-finantatorul-echipei-jiul-petrosani-alin-simota-95313-1
Cei patru sunt judecaţi în dosarul instrumenzat de procurorii DIICOT privind constituirea unui grup infracţional organizat specializat în infracţiuni de natură economică ce ar fi fost coordonat de Alin Simota. O decizie similarăa  fost luată şi la termenul din data de 18 noiembrie 2015, dar procurorii DIICOT au contestat decizia şi Curtea de Apel Alba Iulia le-a dat anchetatorilor câştig de cauză şi au desfiinţat încheierea penală atacată privind revocarea măsurii preventive a controlului judiciar.  Un nou termen de judecată pe fond a fost fixat pentru data de 25 ianuarie.
Reamintim că acest dosar, aflat pe rolul Tribunalului Hunedoara, a fost constituit după ce, în data de 5 august 2014, sub coordonarea procurorilor DIICOT au fost efectuate opt percheziții simultane la domiciliile unora dintre membrii grupului, precum și la sediile firmelor implicate în circuitul evazionist.
[slideshow_deploy id=’20328′]