După ninsori, ploi şi polei vin inundaţiile!  

Avertizare de cod portocaliu de inundaţii transmisă de hidrologi, care intră în vigoare această seară și durează până marți după-amiază. Vizat este şi judeţul Hunedoara.
digsaciinundatii
Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor /INHGA/, în intervalul 11 ianuarie, ora 20,00 — 12 ianuarie, ora 16,00, se vor înregistra creșteri de debite și niveluri cu depășiri ale Cotelor de apărare, scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, cu posibile efecte de inundații locale, pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu — bazin superior amonte s.h. Leordina, Iza, Tur, Lăpuș (județele Maramureș și Satu Mare), Someșul Mare amonte s.h. Nepos și afluenții săi de dreapta din județul Bistrița Năsăud, Crasna (județele Sălaj și Satu Mare), Barcău superior și afluenții săi din județele Sălaj și Bihor, Someșul Mic bazin superior și afluenții săi din județul Cluj, Crișul Repede — amonte s.h. Vadu Crișului (județele Bihor și Cluj), Crișul Negru — bazin superior și mijlociu și afluenții săi din județele Bihor și Arad, Crișul Alb amonte s.h. Gurahonț și afluenții săi din județele Hunedoara și Arad, Arieș — bazin superior și afluenții săi din județele Alba și Cluj.
Hidrologii spun că aceste fenomene se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare în data de 12 ianuarie, în intervalul orar 3,00—11,00 pe unele râuri din bazinele hidrografice: Tur, Crișul Negru (bazin superior și mijlociu) și pe unele râuri situate în zona de munte din județele Maramureș, Cluj și Alba.
Pe de altă parte, hidrologii au emis Cod Galben de inundații pe alte 16 bazine hidrografice. Astfel, în perioada 11 ianuarie, ora 18,00 — 13 ianuarie, ora 6,00, atenționarea vizează râurile din bazinele hidrografice: râul Tisa (la intrarea în țară), Vișeu, Iza, Tur (județele Maramureș și Satu Mare), Someș (județele Bistrița Năsăud, Sălaj, Maramureș, Cluj și Satu Mare), Crasna (județele Salaj și Satu Mare), Barcău (județele Sălaj și Bihor), Crișul Repede (județele Cluj și Bihor), Crișul Negru, Crișul Alb (județele Bihor, Arad și Hunedoara), Arieș (județele Cluj și Alba), Bega amonte s.h. Făget, Bistra și alți afluenți ai Timișului superior aferenți sectorului aval Teregova-amonte Lugoj din județele Caraș Severin și Timiș.
[slideshow_deploy id=’17217′]