Închisoarea s-a transformat în mormânt/ S-au scurs 9 ani de când fostul lider al minerilor, Ionel Ciontu,a  murit în penitenciar

S-au împlinit 9 ani de când Ionel Ciontu, fost lider al minerilor pe vremea lui Miron Cozma, a murit în penitenciar, unde îşi ispăşea pedeapsa primită pentru Mineriada de la Stoeneşti.
int1
Ionel Ciontu a fost arestat impreuna cu ceilalti „locotenenti” ai lui Miron Cozma, Vasile Lupu, Constantin Cretan si Dorin Lois, si urma sa ispaseasca o pedeapsa de cinci ani, pentru mineriada de la Stoenesti. După un an şi patru luni de închisoare, în 11 ianuarie 2007, Ionel Ciontu s-a stins după gratii, ca urmare a unei afecţiuni a ficatului. La acea vreme, apropiaţi de-ai săi i-au acuzat pe reprezentanţii Penitenciarului Bârcea Mică, unde era încarcerat că, i s-a refuzat în prima fază transportul la Bucureşti, iar apoi a fost prea târziu. Conducerea puşcăriei a contestat, însă, aceste afirmaţii şi preciza la vremea respectivă că nu a cerut niciodată întreruperea pedepsei pe motiv de boală. Fostul lider al ortacilor de la Mina Livezeni a murit la Spitalul Penitenciar Jilava, unde a fost transferat dupa numai o zi de la efectuarea investigaţiilor medicale, care arătau gravitatea bolii de care suferea.
Foto:www.replicahd.ro
 [slideshow_deploy id=’17454′]