Front comun pentru Complexul Energetic Hunedoara

Coaliția Națională pentru Modernizarea României și-a oferit sprijinul pentru realizarea Strategiei energetice a României și a propus ministrului Energiei înființarea în acest sens a patru patru grupuri de lucru alcătuite din membri ai CNMR și ai ministerului.

cumpanasu_63681700

În ceea ce privește intrarea în insolvență a Complexului Energetic Hunedoara, CNMR a solicitat ministrului Grigorescu comunicarea publică a Raportului privind cauzele insolvenței și a măsurilor pe care Ministerul Energiei le va lua. Președintele CNMR, Alexandru Cumpănașu, a declarat că membri ai CNMR se vor deplasa în Hunedoara „în scopul cunoașterii cauzelor care au condus la situația dramatică a societății”.

La propunerea președintelui Confederației Sindicale Naționale MERIDIAN, Ion Popescu, vicepreședinte al Coaliției, CNMR va înainta CSAT o propunere privind introducerea ca risc la securitatea națională a aspectelor strategice care privesc securitatea rezervelor energetice ale României în conformitate cu Strategia Naționala de Apărare, adoptată deja.

De asemenea, Ion Popescu, a mai propus ministrului Energiei realizarea unui mix energetic în ceea ce privește producerea și consumul de energie.

 

 

[slideshow_deploy id=’20328′]