CNANDR caută soluţii pentru blocajul de la Brănişca, unde un versant a luat-o la vale

Circulaţia rutieră pe drumul judeţean care face legătura între comuna Brănişca şi Deva a fost  întreruptă din cauză unei aruncări de taluz, în fapt o ravenare a drumului acces spre autostrada Lugoj – Deva Lot IV, din cauza ploilor torențiale.  
index1_1-465x390
CNADNR susţine că „drumul județean nu are legătură cu corpul autostrăzii, acesta fiind întreținut  periodic de către Antreprenor, care are responsabil itatea, conform contractului de lucrări semnat cu Beneficiarul, de menținerea în bune condiții a drum ului de acces. Având în vedere situația existentă și anume blocajul creat pe drumul de acces spre autostradă, CNADNR a solicitat Antreprenorului identificarea un ei soluții în vederea remedierii problemelor”, spun reprezentanţii CNADNR.
De asemenea,  aceştia au precizat că afirmația Primarului Comunei Brănișca cu privire la faptul că „Au plecat în octombrie și am înțeles ca revin pe șantier abiade la 1 martie încolo[…]” este tendențioasă și lipsită de adevăr. „Lucrările pentru secțiunea C + D km 88+016 , km 99+500 au fost sistate de ISC, însa Antreprenorul nu a plecat de pe șantier, executând în continuare lucrările pentru care există autorizație de construire.
CNADNR SA a făcut plângere penală împotriva Primăriei Brănișca în momentul în care a fost identificat un cimitir neautorizat situat pe amplasamentul Autostrăzii Lugoj , Deva Lot 4, din cauza încadrării eronate de către Autoritățile locale a terenului, la categoria de folosința „pășune”. În perioada de execuție a autostrăzii din cauza specificului traseului în zonă, pot apărea evenimente care sa afecteze confortul riveranilor, însă acestea sunt în evidența Antreprenorului fiind sistematic și imediat corectate”, au mai spus şefii drumarilor.
 CNADNR a precizat că, pe perioada sărbătorilor de iarna, din cauza condițiilor climaterice care nu permit realizarea de lucrări, Antreprenorul și-a sistat activitatea. Informăm că Antreprenorul își va relua activitatea pe șantier începând cu data de 18.01.2016 pentru asigurarea continuității.
foto:evz.ro
[slideshow_deploy id=’20328′]


« (Știre anterioară)