Ilie Păducel pe lista „Premiilor România Curată 2015″. Categoria: „Traseistul anului”!

 Primarul Ilie Păducel, proaspăt trecut cu forţa de la PSD la PNL – prin implicarea directă a liderilor PNL Hunedoara – are mari şanse să fie unul dintre premianţii celor de la Alianţa pentru o Românie Curată. Categoria: „Traseistul anului”!
ilie-paducel
 
„Anul 2015 a fost unul extrem de bogat pentru activitatea politică, dar mai ales civică în România, motiv pentru care, și nominalizările finale la Premiile România Curată 2015 sunt mai multe decât în anii precedenți”, spun cei de la Alianţa pentru o Românie Curată.
Cine a schimbat cele mai multe partide politice în 2015? Cine a reușit să supraviețuiască în politică în ciuda gafelor și a acțiunilor lor care au stârnit iritare publică? Cine a avut cele mai proaste și/sau controversate inițiative legislative? Cine sunt intelectualii care și-au contorsionat logica și șira spinării pentru a obține diferite beneficii? Care sunt magistrații, instituțiile publice dar și grupurile și cetățenii care s-au evidențiat în mod pozitiv prin faptelor lor în 2015?”, spun reprezentanţii Alianţei pentru o Românie Curată, care au şi organzat Premiile România Curată 2015.
La categoria „Traseistul anului” este nominalizat şi Ilie Păducel, într-o companie selectă şi, din voturile de până acum exprimate de cititori doar Teodor Meleşcanu ar putea să-l întreacă. „Ilie Păducel, primarul Petrilei, fost activist PCR și primar PCR, fost PDL, PDSR (și PSD), iar PDL și apoi iar PSD, pentru a se întoarce acum la PNL, mare susținător și ștampilator al  microhidrocentralelor care distrug râurile din Munții Șureanu, pentru „succesul” cu care își apără scaunul sub orice flamură, încă de pe vremea lui Ceaușescu”, notează cei de la Alianţa pentru o Românie Curată. Ilie Păducel, a avut, înainte de 1989, o prodigioasă activitate la umbra defunctului PCR. Potrivit CV-ului depus chiar de primarul Petrilei pe site-ul oficial al administraţiei publice locale şi, în consecinţă,a sumat cu mîndrie, acesta a deţinut funcţii politice ani buni, până în 1989, când regimul comunist a fost răsturnat şi Păducel alungat la propriu. Haideţi să vedem împreună ce scrie chiar Ilie Păducel la activitatea profesională: „1969-1975 lacatus subteran la E. M. Lonea; 1975-1979 maistru electro-mecanic subteran la E. M. Lonea; 1979-1981 Presedintele comitetului de sindicat E. M. Lonea; 1981-1988 Secretarul Comitetului de partid la E.M. Lonea; 1988-1989 Primarul orasului Petrila; 1989-1996 artificier la E. M. Lonea;1996- în prezent Primarul Orasului Petrila”.
Practic, aşa cum a  şi recunoscut, Păducel a fost prim-secretar de partid şi preşedinte al comitetului executiv al consiliului popular (echivalentul primarului de acum), dar susţine că era plătit de statul roman, asta pentru a încerca să fenteze decalogul de integritate al PNL, care spune că nu pot fi candidaţi cei care au deţinut funcţii retribuite în aparatul de conducere al Partidului Comunist Român, la orice nivel.
Alianţa pentru o Românie Curată (ARC) este o mişcare civică deschisă oricui, persoane sau organizaţii, ONG-uri, sindicate, firme, instituţii, care promovează principiile bunei guvernări şi e dispus să investească muncă voluntară sau sprijin pentru voluntari care promovează această idee.
Alianţa urmăreşte să promoveze în practică principiile bunei guvernări, care au la baza următoarele idei:
  • Guvernul este în slujba cetăţeanului, şi nu invers;
  • O naţiune presupune o comunitate de egali în faţă legii;
  • Ca ţara să prospere, este indispensabil că statul să asigure respectarea legilor şi a contractelor în vigoare, începînd prin a respectă el însuşi aceste legi şi contracte;
  • Actul de guvernare trebuie să fie transparent în toate fazele sale, de la adoptarea unui proiect la implementarea sa; Bunurile şi serviciile publice se distribuie în mod universal şi nediscriminatoriu, fără a favoriza membrii unor partide politice sau grupări de interese;
  • Guvernul trebuie să fie imparţial faţă de actorii privaţi şi să asigure condiţii egale pentru dezvoltarea tuturor;
  • Ca economia să crească e necesar că guvernul să permită spiritului întreprinzător să se dezvolte fără îngrădire, reducînd la minimum costurile birocratice şi de operare ale firmelor, simplificînd sistemul de taxe şi impozite şi aplicînd fără discriminare regulile şi legile;
  • Reprezentanţii aleşi sunt legitimi doar dacă şi între alegeri sînt responsabili faţă de statul de drept şi cei care i-au ales;
  • Cetăţenii sau firmele care se sustrag de la datoriile lor faţă de stat nu înşală statul, ci pe ceilalţi cetăţeni sau firme; Numai legile clare, previzibile şi care respectă drepturile cetăţeneşti pot şi merită să fie respectate; Prezumţia de nevinovăţie se aplică deopotrivă cetăţeanului, că şi statului.
„Dacă România va deveni vreodată un stat performant, capabil să atingă potenţialul său în Uniunea Europeană, acest lucru se va întâmpla doar printr-o altă relaţie între stat şi societate, una bazată pe încredere reciprocă. Considerăm misiunea noastră să construim o largă alianţa care să lucreze pentru acest scop, prin monitorizarea şi expunerea proastei guvernări, precum şi a promovării guvernării bune şi a celor care o practică”, spun cei de la Alianţa pentru o Românie Curată.
Dacă vreţi să votaţi şi dvs. Puteţi să o faceţi la adresa: https://www.romaniacurata.ro/premiile-romania-curata-2015-voteaza-acum/
[slideshow_deploy id=’20328′]


« (Știre anterioară)