Salvaţi din foc în ultimul moment  

Pompierii din Petroşani au fost chemaţi, în această dimineaţă, să intervină la un incendiu care a cuprins un aparatament din Petroşani.  Doi bătrâni au fost salvaţi de vecini dintre flăcările mistuitoare.
 Incendiu_la_subsolul_unui_bloc_din_Focsani_1
O aerotermă este cea care a dus la aprinderea locuinţei din zona Pieţei Centrale Petroşani, iar vecinii celor doi oameni – în vârstă de 69, respectv 65 de ani, sunt cei care au dat alarma şi i-au salvat pe bătrâni din flăcările mistuitoare. Imediat după primirea apelului, duminică dimineaţa, pompierii Detașamentului Petroșani au intervenit, cu două autospeciale de stingere a incendiilor și un echipaj de prim ajutor. „Ajunși prompt la locul intervenției pompierii au constatat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă în sufrageria apartamentului. În plus, un bărbat în vârstă de 69 de ani și o femeie de 65 de ani au fost evacuați din apartament de vecini, aceștia fiind preluați și transportați cu o ambulanță SAJ și o alta de prim ajutor la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului Petroșani. Cei doi bătrâni prezentau simptomele specifice ale intoxicației cu fum”, a declarat Anemona Doda, ofiţer Informare şi Relaţii Publice în cadrul ISU Hunedoara.
Focul a afectat sufrageria apartamentului, unde au fost degradate elemente de mobilier, zugrăveala, parchetul și obiecte textile. Primele concluzii indică faptul că, cel mai probabil, incendiul a fost generat de efectul termic al unei aeroterme asupra materialelor inflamabile aflate în imediata apropiere.
Foto arhiva
 
[slideshow_deploy id=’22083′]