Întâlnire cu reprezentanţii unităţilor de învăţământ din Deva

Primarul Municipiului Deva, Petru Mărginean, s-a întâlnit, astăzi,cu directorii unităţilor de învăţământ din municipiul Deva şi cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar al judeţului Hunedoara pentru a stabili priorităţile în ceea ce priveşte investiţiile din acest an la capitolul infrastructură educaţională şi pentru a afla care sunt dificultăţile cu care se confruntă şcolile.

conferinta-de-presa-primarie-deva-01.04-32-794x529

În cadrul întâlnirii a fost prezentat oficial şi noul şef al Biroului Administrare Unităţi de Învăţământ din cadrul Primăriei Municipiului Deva. Este vorba despre Marcel Morar, care, în calitate de şef de birou, va colabora cu şcolile pe partea de proiecte educative şi infrastructură şcolară. Totodată, acesta va asigura legătura dintre instituţia Primăriei şi cadrele didactice.

Primarul Municipiului Deva le-a mulţumit directorilor de şcoli şi profesorilor pentru buna colaborare din anul 2015 şi i-a asigurat în continuare de toată deschiderea. Petru Mărginean a prezentat proiectele prioritare pentru şcoli, care vor fi demarate în acest an. Este vorba despre patru proiecte de reabilitare, finanţate din fonduri nerambursabile, care vor duce la modernizarea Şcolii Generale „Andrei Şaguna”, a Colegiului Naţional Pedagogic „Regina Maria”, Şcolile „Andrei Mureşanu” (fostă nr. 5) şi „Octavian Goga” (fostă nr. 6), care funcţionează în prezent în cadrul Colegiului Tehnic Energetic „Dragomir Hurmuzescu”. De asemenea, vor continua proiectele de investiţii din bugetul local şi reparaţiile curente.

În anul 2016, va continua şi programul de amenajare a terenurilor de sport la şcolile care necesită astfel de investiţii. Totodată, directorii instituţiilor de învăţământ au fost rugaţi să întocmească un regulament privind accesul copiilor la aceste terenuri în cursul după-amiezii.

O altă problemă ridicată a fost cea legată de situaţia clădirii din curtea Liceului de Arte, investiţie a Ministerului Educaţiei, care trebuie continuată. În acest sens, se va propune de către ISJ Hunedoara şi Primăria Deva iniţierea unei Hotărâri de Guvern care să asigure finanţarea necesară. Directorii au mai solicitat construcţia unei săli de sport adaptată cerinţelor de astăzi, precum şi înfiinţarea unei grădiniţe cu program prelungit în cartierul Gojdu.

[slideshow_deploy id=’17217′]