CEH asteapta decizia Comisiei Europene

Reprezentantii Ministerului Energiei au fost in cursul saptamanii trecute la Bruxelles pentru a-i instiinta pe oficialii Comisiei Europene de starea de insolventa oficiala a Complexului Energetic Hunedoara. Acum se asteapta un raspuns legat de planul de restructurare.

ceh2

“Cei de la minister au fost la Bruxelles şi am înţeles că în data de 22 ianuarie Comisia Europeană va transmite dacă aprobă sau nu planul de restructurare întocmit de ISPE”, a declarat Viorel Stancu, directorul general al CEH.În tot acest timp, reprezentanţii Ministerului Energiei susţin că au în vedere transformarea ajutorului de stat în ajutor de restructurare pentru CEH. La momentul acordării ajutorului, se specifica faptul că planul de restructurare prevede lichidarea voluntară a societăţii.

“Ministerul Energiei continuă acţiunea de notificare a Comisiei Europene a intenţiei de transformare a ajutorului de stat individual de salvare, acordat CEH prin OUG nr. 22/2015, în ajutor de restructurare în baza planului de restructurare carem în caz de aprobare, poate deveni parte componentă a planului de reorganizare, având în veder faptul că, în conformitate cu Comunicarea Comisiei Europene referitoare la ajutorul de stat acordat întreprinderilor în dificultate, CEH, ca întreprindere împotriva căreia s-a deschis o procedură colectivă de insolvenţă, poate beneficia de un ajutor de restructurare”,  arată oficialii Ministerului Energiei.

Planul de restructurare întocmit de ISPE şi aprobat în luna decembrie a anului trecut de Consiliul de Administraţie prevede divizarea Complexului Energetic Hunedoara.

 

 

[slideshow_deploy id=’22083′]