Se „ascut” interogatoriile în „războiul furtului de apă”

Războiul furtului de apă dintre senatorul Haralambie Vochiţoiu şi directorul SC ApaServ Valea Jiului SA, Costel Avram, a ajuns la faza interogatoriilor încrucişate.

avram

Vochiţoiu susţine că are şi dovezi video care să demonstreze cât a avut el de suferit la nivel de imagine publică. Procesul, aflat pe rolul Judecătoriei Petroşani, a fost deschis, în luna octombrie a anului 2014, chiar de senatorul UNPR (fost PPDD) Haralambie Vochiţoiu, care vrea să scape de apelativul de „hoţ de apă”.

Scandalul dintre cei doi a debutat în urmă cu aproape 4 ani, în urma unui control făcut de reprezentanţii ApaServ la SC Art Forest Company SRL, firmã controlatã de senatorul Haralambie Vochitoiu. Echipele de control au stabilit că societatea a fost branşatã ilegal la reţeaua de apã potabilã, aspect consemnat în procesul verbal de constatare nr. 129/ 24.09.2012 şi Nota de constatare din 24.09. 2012, încheiate în urma controlului efectuat de reprezentantii furnizorului de apã la punctul de lucru la firmei, din Livezeni. Cu ocazia respectivei verificãri s-a constatat existenţa unui by – pass ilegal executat pe reţeaua publicã de apã.

Când echipa de control a ajuns la poarta firmei, angajaţii l-au sunat imediat pe Haralambie Vochiţoiu – care era consilier judeţean la vremea respectivã – şi, potrivit actelor oficiale ale ApaServ, „acesta s-a prezentat imediat la faţa locului şi nu a permis efectuarea controlului, motivat de faptul cã reprezentanţii societãţii noastre nu au prezentat delegaţii, deşi aceştia se legitimaserã cu legitimaţiile de serviciu”. Ulterior, dupã ce reprezentanţii ApaServ au venit cu delegaţiile, acestora li s-a permis sã efectueze controlul, iar prejudiciul calculat pentru racordul ilegal a fost de aproape 13.000 de lei.

Vochiţoiu a negat vehement cele afirmate de oficialii ApaServ şi a decis să-şi spele onoarea în instanţă, directorul operatorului de apă din Valea Jiului, Costel Avram, fiind chemat în instanţă pentru „acţiune în răspundere delictuală”. În data de 10 septembrie 2015, judecătorul de caz a dispus suspendarea procesului, din cauză că părţile nu s-au prezentat, iar cauza a fost repusă pe rol în luna octombrie. Procesul a avut termen în data de 21 ianuarie 2016, dată pentru care li s-a pus în vedere părţilor, prin reprezentant, să pregătească interogatorii şi să se prezinte la interogatoriu, sub sancţiunea prev. de art. 358 Cod proc. civilă.   În plus, Vochiţoiu ar fi urmat să depună, la acelaşi termen, în apărarea sa înregistrări video care să demonstreze cât de afectat a fost de aceste acuzaţii. Procesul s-a amânat pentru 3 martie 2016, după ce la ultimul termen de judecată doar senatorul Văii Jiului a fost prezent la interogatoriu şi a depus şi probele video.

„Procesul nu este pentru furtul de apă, ci pentru denigrare, ca să demonstrez prejudiciul de imagine care mi s-a adus. Sunt înregistrări video cu câteva dintre luările de poziţie publice, inclusiv de la televiziuni, în care acest individ chiar încearcă să se substituie judecătorilor, spune că regretă că nu mi-a aplicat cea mai grea pedeapsă…Sunt luări de cuvânt din Senatul României ale unor colegi din alt partid, cu care nu eram neapărat în relaţii de prietenie, care, în momentul în care eu luam cuvântul referitor la un subiect, veneau în urma mea şi spuneau că nu pot fi luat în serios, că uite, eu am furat apă. Vreau să arăt instanţei de judecată cât rău au făcut aceste neadevăruri, mie şi întregii Văi a Jiului, sabotându-mi capacitatea de negociere, pentru că eu reprezentam 120.000 de oameni”, susţine Haralambie Vochiţoiu.

Acesta spune că acuzaţiile furtului de apă l-au urmărit chiar şi peste hotare. De exemplu, la Adunarea Paralmentară a NATO, de la Vacouver, a fost întrebat despre acest aspect. La termenul din data de 3 martie 2016, urmează să fie prezent la interogatoriu directorul SC ApaServ Valea Jiului SA, Costel Avram, care nu a putut fi prezent în instanţă la termenul trecut.

[slideshow_deploy id=’19869′]