22 februarie 2016, termen limită pentru înscrierea la masa credală

Creditorii Complexului Energetic Hunedoara se pot înscrie la masa credală până în data de 22 februarie a.c, potrivit termenului limită stabilit de magistraţii Tribunalului Hunedoara în dosarul privind deschiderea procedurii de insolvenţă a societăţii.
185258_articol
 
Insolvenţa Complexului Energetic Hunedoara a fost cerută chiar de societate din cauza datoriilor extreme de mari, dar şi a faptului că toate conturile erau blocate, compania fiind în incapacitate de plată.  Oficialii CEH au motivat că nu deţine lichidităţi băneşti disponibile pentru a acoperii datoriile totale, în sumă de 1.672.398.873 lei, din care datorii exigibile, mai vechi de 90 de zile, în cuantum de 485.801.253 lei. Cererea CEH s-a adăugat, însă, altor 17 de solicitări similare ale unor creditori, care au ales să-şi ceară banii în instanţă. De precizat, însă, că cel mai important creditor al Complexului Energetic Hunedoara este chiar Statul Român, prin ANAF, care – la 30 septembrie 2015 – avea de recuperate de al compania energetică hunedoreană peste 550 de milioane lei.
 
De precizat că Tribunalul Hunedoara a decis ca atribuţiile de administrator judiciar provizoriu să fie preluate de CASA DE INSOLVENŢĂ GMC SRL din Craiova, însă propunereaa  fost contestată de reprezentanţii CEH.
[slideshow_deploy id=’19661′]


« (Știre anterioară)