CROSUL CETĂŢII REGALE A HAŢEGULUI, PREMIAT LA GALA SPORTULUI HUNEDOREAN, SE PREGĂTEŞTE PENTRU CEA DE A DOUA EDIŢIE

Gala Sportului Hunedorean, organizată de Direcția Județeană de Sport și Tineret Hunedoara (DJST), a premiat anul acesta atât sportivii remarcabili ai județului cât și evenimente și organizații importante pentru promovarea sportului în special în rândul tinerilor.

premiere-DJST_1-768x516

Voluntarii pentru Geoparc și Unitatea de Administrare a Geoparcului Dinozaurilor Țara Hațegului – Geoparc Internaţional UNESCO au fost premiați pentru organizarea cu succes a primei ediții a Crosului Cetății Regale a Hațegului. Evenimentul a reunit la start, în aprilie 2015, 70 de participanţi de toate vârstele, încurajaţi de pe margine de zeci de susţinători. Invitați de onoare au fost Tomi Coconea – participant la şase ediţii ale celei mai dificile curse de aventură din lume, Red Bull X-Alps – şi Aristide Necula – participant la Maratonul Nisipurilor din Deşertul Sahara, una dintre cele mai dificile probe de ultramaraton din lume.

premiere-DJST_2-768x576

Acest premiu îi motivează și mai mult pe organizatori, care pregătesc deja cea de-a doua ediție a Crosului . Datorită succesului de care s-a bucurat, competiţia a fost înscrisă în Calendarul Județean al Evenimentelor Sportive. A doua ediţie a Crosului Cetăţii Regale a Haţegului  va avea loc în perioada 22 – 23 aprilie și va cuprinde o zi dedicată exclusiv copiilor și o a doua zi rezervată alergătorilor adulți. Pe baza experienţei acumulate anul trecut, ediția 2016 aduce o reconfigurare a traseului și a locului de sosire, dar și invitați de onoare, premii atractive, voluntari inimoși, mișcare, natură, istorie și promovarea unui stil de viață sănătos.

„Pentru mine, acest premiu este un semn de apreciere care arată faptul că reprezentanţii Direcției Județene de Sport și Tineret Hunedoara au  privit cu ochi buni ceea ce am făcut anul trecut și văd în continuare în noi niște parteneri de nădejde. Premiul acesta ne obligă să rămânem consecvenți în ceea ce facem, să organizăm a doua ediție a crosului în care DJST știm că va fi alături de noi, iar pe termen lung,  ne dorim ca, prin acțiunile noastre, să convingem tot mai mulți tineri că sportul este benefic și nu trebuie făcut doar pentru performanță, ci și pentru sănătate și relaxare”afirmă  Daniel Aurelian Barboni, voluntar, inițiator al Crosului

Crosul Cetăţii Regale a Haţegului este un eveniment organizat la iniţiativa Voluntarilor pentru Geoparc cu scopul de a promova mişcarea, un stil de viaţă sănătos şi obiectivele turistice de pe teritoriul Geoparcului Dinozaurilor Ţara Haţegului – Geoparc Internaţional UNESCO. Evenimentul este susţinut de Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului – Geoparc Internaţional UNESCO, administrat de Universitatea din Bucureşti și Asociaţia Drag de Haţeg, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Hunedoara, Primăria oraşului Haţeg și Centrul de Resurse pentru Acțiune Locală.

[slideshow_deploy id=’24093′]