Zeci de familii din Petroșani trec de la apă industrială la apa potabilă

jupaneasaÎnchiderea minei Petrila risca să lase fără apă la robinet câteva zeci de gospopădirii din zona rurală Jupâneasa-Peștera Bolii din municipiului Petroșani. Acestea erau alimentate cu apă industrială prin intermediul unei conducte care aparținea de EM Petrila. Odată cu închiderea minei, urmează să fie oprit însă și robinetul de apă industrială al minei.

Din fericire, problema a constituit subiectul unei întâlniri care a avut loc ieri la Primăria din Petroșani între primarul Tiberiu Iacob Ridzi, președintele Consiliului județean Hunedoara, Adrian David și directorul general al SC Apa Serv Valea Jiului, Costel Avram. În urma acestei întâlniri a fost identificată o soluție pentru ca oamenii din Jupâneasa și Peștera Bolii să nu rămână fără apă. ”Închiderea minei Petrila a generat, din păcate, o serie de probleme adiacente diverse pentru care încercăm să găsim soluții”, spune Adrian David, președintele Consiliului județean Hunedoara.

Urmare a întâlnirii de ieri, locuitorii din Jupâneasa și Peștera Bolii vor beneficia, în următoarele zile, de apă din conducta fostei mine Petrila. Între timp, instalațiile de alimentare cu apă urmează a fi preluate de la EM Petrila în patrimoniul public al Primăriei din Petroșani și date în administrare operatorului regional de apă din Valea Jiului. ”Cred că, în el mult două săptămâni, aceste formalități vor fi încheiate, vom reuși să facem și noi investițiile pentru racordarea la rețeaua de apă potabilă a municipiului Petroșani, să obținem autorizațiile sanitare necesare, apoi vom încheia contracte cu proprietarii de gospodării din zonă. Oamenii din Jupâneasa și Peștera Bolii vor avea astfel acces, 24 de ore din 24, dar nu la apă industrială, ci la apă potabilă”, precizează Costel Avram, drectorul general al SC Apa Serv Valea Jiului.

 

[slideshow_deploy id=’19869′]