Firma care a săpat groapa ce ameninţă sa inghita Colegiul Hermes vrea şi garanţiile de bună execuţie

Gerom Internaţional a lăsat o groapă în loc de minihotelul pentru practica elevilor, dar cere acum în instanţă restituirea garanţiei de bună execuţie depusă la semnarea contractului.

serafinceanu

Vorbim despre proiectul ce consta în construirea, în imediata vecinătate a Colegiului Economic Hermes, a unor spaţii destinate orelor de instruire practică pentru elevii de la specializările din domeniul turismului şi al alimentaţiei. Un proiect început până acum de două ori, dar nefinalizat niciodată. Reamintim că acest proiect a fost început în anul 2008, mai întâi din fonduri de la statul român, apoi cu bani de la bugetul local, însă lucrările au fost în scurt timp abandonate. S-a săpat fundaţia, s-au făcut mici consolidări de maluri – însă insuficiente pentru siguranţa unităţii de învăţământ – şi cam atât.

După ce firma care a cîştigat proiectul, Gerom International, a încasat cel puţin 150.000 de lei, potrivit datelor de la vremea respectivă, proiectul a fost abandonat. Oficialii arătau la vremea respectivă cu degetul spre Ministerul Educaţiei care nu a mai fost de acord să finanţeze lucrarea, în timp ce bugetul local era neîndestulător pentrua s uporta integral valoarea proiectului. Pentru efectuarea lucărilor a mai existat o şansă, cu fonduri europene, prin ADR Vest, dar nici de această dată contractantul lucrării, aceeaşi societate, nu a reuşit să execute proiectul. În luna mai 2015, firma care a câştigat lucrarea a anunţat că se retrage, lăsând „ca amintire” o groapă ce riscă să înghită clădirea Colegiului Economic „Hermes”.

Acum, însă, firma care a câştigat lucrarea s-a îndreptat în instanţă împotriva Primăriei Municipiului Petroşani şi a Colegiului Economic „Hermes”, într-un dosar ce are ca obiect „obligaţia de a face”. Primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob – Ridzi, a precizat că, de fapt, Gerom Internaţional cere să i se restituie garanţia de bună execuţie depusă în momentul în care a câştigat prima dată proiectul de execuţie.

De menţionat că, după ce a decis să meargă, pentru a  doua oară, pe mâna firmei controlate de ex-prefectul de Hunedoara Aurelian Serafinceanu, Primăria Petroani a pierdut peste 2,6 milioane de lei din fonduri europene.

 

 

[slideshow_deploy id=’20328′]