Mâncare plătită cu sânge

 

Persoanele care donează sânge primesc anumite tichete pe care le pot utiliza pentru a-şi cumpăra alimente sau pentru a servi masa în oraş. Astfel, persoanele care donează sânge apelează la tichetele primite pentru a-şi procura hrana. Tragedia din Colectiv a sensibilizat românii. Până la nefericitul eveniment în urma căruia şi-au pierdut viaţa 63 de tineri, numărul celor care au donat sânge a fost relativ scăzut. Românii empatizează cu cei care trec prin momente dificile, astfel că după tragedie, hunedorenii s-au mobilizat şi au donat picături de viaţă pentru semenii lor aflaţi în nevoie.

01

“În centrul de tranfuzie Sanguină Hunedoara, colecta de sânge zilnică după tragedia produsă în club Coletciv a crescut de la 28 de unităţi recoltate de aproximativ 4 ori. Din păcate solidaritatea populaţiei, este prezentă în procent mare, în special, atunci când se produc evenimente nefericite”, susţin reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii fac comparaţie cu statele Uniunii Europene unde donarea de sânge este un act voluntar şi neremunerat, singurul lucru pe care îl primesc donatorii fiind o masă caldă. În ţară donatorilor de sânge li se acordă anumite tichete şi asta din cauză că în centrele de tranfuzii nu există infrastructură specifică servirii mesei.

[slideshow_deploy id=’17636′]