Care sunt propunerile administratorului judiciar pentru salvarea CEH?

 

Administratorul judiciar al CEH doar speră ca activitatea să continue. Se lucrează la un plan de reorganizare a societății care prevede reducerea cheltuielilor materiale și cele salariale astfel încât să fie reduse cheltuielile generale ale Complexului Energetic Hunedoara.

ceh

„În ceea ce privește problemele indicate punctual de dumneavoastră ca și revendicări ale salariaților pe care îi reprezentanți ele își pot găsire zolvarea etapizat în cadrul unei strategii ce se conturează deja, și care sperăm că va duce la salvarea actrivităților miniere și energetică existente acum în cadrul CEH”,  susțin reprezentanții Casei de Insolvență GMC Craiova într-un răspuns oferit enegeticienilor de la Sindicatul Liber Electrocentrale Mintia.

Complexul Energetic Hunedoara are pierderi prognozate de un milion de lei pe zi, iar administratorul judiciar apreciază situația ca fiind dramatică. Același administrator judiciar este de părere că trebuie făcute mici ajustări salariale astfel încât CEH să treacă de această perioadă critică.

„În actuala structură cu o pierdere planificată de circa un milion  lei/zi situația economico-financiară a CEH este dramatică, iar insolvența nu mai putea fi evitată. Pentru a evita intrarea în faliment a CEH și a-i asigura funcționarea până la implementarea unui plan de reorganizare sunt necesare eforturi imediate urmare cărora trebuie reduse atât cheltuielile materiale cât și cheltuielile salariale. Sperăm ca prin reducerea cheltuielilor materiale  – procedura fiind deja implementată împreună cu administratorul special – și a celor salariale – procedură în curs de implementare – să reușim să menținem în funcțiune CEH până la implementarea unui plan de reorganizare”,  mai arată administratorul judiciar.

Oficialii Casei de Insolvență GMC Craiova mai susțin că planul de reorganizare este posibil să includă divizarea mineritului de energie.

[slideshow_deploy id=’17217′]