Deşi hotărârea există de mai bine de 3 ani, investitorii din Petroşani nu stiu că pot beneficia de facilităţi

 

Cei care investesc în Petroşani, în anumite condiţii bine stabilite, pot beneficia de tot felul de facilităţi fiscale.

O hotărâre de consiliu adoptată încă din luna iulie a anului 2012, prea puţin cunoscută însă de oamenii de afaceri, după cum au precizat unii dintre ei, act normative care este încă în vigoare şi care îşi produce efectele jurdice, spun reprezentanţii Primăriei Municipiului Petroşani. Edilul – şef, Tiberiu Iacob – Ridzi, recunoaşte că, de la adoptarea acestei hotărâri doar vreo doi investitori au beneficiat de facilităţile conferite prin această hotărâre de consiliu, dar spune că „alţi investitori nici nu au cerut”. O posibilă motivaţie ar putea fi faptul că hotărârea în cauză, adoptată încă din 2012 de Consiliul Local Petroşani, a fost prea puţin popularizată şi nici chiar cei interesaţi nu au ştiut de ea, după cum au precizat chiar şi importanţi oameni de afaceri din municipiul Petroşani.

De precizat, însă, că, pentru a putea beneficia de facilităţile conferite de lege, sunt impuse o serie de condiţii, legate mai ales de investiţia în sine.

Hotărârea se află publicată pe site-ul official al Primăriei Municipiului Petroşani, astfel că cei interesaţi de acordarea de facilităţi fiscale pot consulta documentul, acesta fiind armonizat la legislaţia naţională şi europeană.

 

 

[slideshow_deploy id=’19869′]

 



« (Știre anterioară)