Viitoarea cabană Brădet, amenajată pe un teren „scăpat” din proiectul european

La implementarea proiectului european care a vizat reabilitarea zonei de agrement Brădet, municipalitatea a „scăpat” de la includere un teren pe care acum este amenajată o parcare. O parcelă numai bună pentru construirea unui spaţiu de alimentaţie publică în zona de agrement Brădet.

1798236_10205091294111701_4205853999142560148_n

Primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob – Ridzi recunoaşte acest lucru  şi nu neagă că nu este deloc întâmplător. „Cabana va fi amenajată pe terenul care nu este cuprins în proiectul european. A fost lăsat ca teren viran. Era prea mic să putem amenaja altceva pe el”, a precizat Tiberiu Iacob – Ridzi. Practic, dacă acea parcelă ar fi fost inclusă în proiectul finanţat de Uniunea Europeană pentru reabilitarea zonei de agrement Brădet, acum nu s-ar mai fi putut interveni pentru licitarea lui în vederea construirii unei locaţii cu specifc de alimentaţie publică, pentru că este interzsă schimbarea destinaţiei. Aşa că, în mijlocul proiectului cum ar veni, a fost „scăpată” o „oază” pe care să se poată edifica o construcţie. Şi,ca să nu bată la ochi, acolo a fost amenajată în grabă o parcare, cam inutilă în aparenţă după cum spun cunoscătorii, dar care în realitate îşi dovedeşte din plin utilitatea. Iar edilul – şef recunoate că problema a fost gâdită de la început, dinainte de a începe implementarea proiectului european.

Informaţiile privind „dosirea” terenului au apărut imediat după ce municipalitatea din Petroşania anunţat că vrea să reînvie Cabana Brădet, din zona turistică de lângă Petroşani. Vechea cabană, ajunsă o ruină, a fost demolată în timpul implementării proiectului de reabilitare a zonei Bădet, aşa că va fi scos la licitaţie un teren în zona Brădet pentru potenţialii investitori care vor să amenajeze un nou local de alimentaţie publică. Primarul Tiberiu Iacob – Ridzi preciza la sfrşitul lunii ianuarie că, în cel mult două luni, urmează să se organizeze o licitaţie în acest sens şi au apărut informaţii conform cărora terenul ar urma să fie „pregătit” pentru un anume inevstitor, care a dezvoltat mai multe afaceri în Petroşani. Tiberiu Iacob – Ridzi a negat, însă, orice astfel de acuzaţie.

[slideshow_deploy id=’17217′]



« (Știre anterioară)