LABORATORUL APA SERV A FOST AUTORIZAT SĂ EMITĂ CERTIFICATE PRIVIND CALITATEA APEI

Persoanele fizice sau juridice care doresc certificate de analiză ale unor surse de apă potabila, vor avea la dispoziție o sursă alternativă pentru efectuarea acestor tipuri de analize, efectuate în prezent doar de laboratoarele DSP.

apa_uzata_4

Reprezentanții operatorului regional de apă și canalizare din Valea Jiului informează că, Laboratorul Central al S.C. APA SERV VALEA JIULUI S.A. Petroșani  a fost înregistrat în Registrul laboratoarelor pentru monitorizarea calitătii apei potabile al Ministerului Sănătății, fapt demonstrat prin emiterea Certificatul de Inregistrare nr. 372 /14.01.2016.

”Începând cu luna martie, Laboratorul Central din cadrul APA SERV ,va efectua contra cost ,prelevări și analize de apă  pentru orice tip de rețea de alimentare cu apă, puț fora sau fântână. Prelevarile probelor de apă în vederea efectuării analizei se vor efectua în zilele de luni, marți și miercuri ale fiecarei săptămâni, atât la persoanele fizice cât și la cele juridice”, preciezează Costel Avram, directorul general al opratorului de apă din Valea Jiului.

Analiza de apă constă într-o evaluare fizico – chimică și microbiologică a  probei de apă colectată. Scopul principal al activității desfășurate în laborator este prevenirea îmbolnăvirilor generate de consumul de apă, prin depisatrea la timp și înlăturarea sau limitarea factorilor de risc care ar putea să modifice calitatea apei și să afecteze sănătatea consumatorilor.

Pentru cei interesati, mai multe detalii referitoare la condițiile de efectuare a acestor analize, se recomandă contactarea Laboratorului Central al S.C. APA SERV VALEA JIULUI S.A. Petroșani, la numerele de telefon: 0254513673 / 0786042772.

[slideshow_deploy id=’27126′]