Muzeul Mineritului, reabilitat pe fonduri europene

 

Municipalitatea de la Petroşani a depus un proiect prin care are în vedere reabilitarea şi modernizarea Muzeului Mineritului. În această axă de finanţare vor fi accesate fonduri europene pentru modernizare şi recompartimentarea interioară a edificiului.

B1364844646

“Vom reabilita şi moderniza muzeul la standarde înalte. Vor fi efectuate schimbări majore acolo”, a mai spus sursa citată.

Sediul muzeului este într-o clădire construită în 1920, care este monument istoric. Sunt prezentate piese care atestă istoria mineritului în Valea Jiului: documente originale, fotocopii, schiţe, aparate, utilaje miniere, insigne, obiecte specifice vieţii din regiune. Cuprinde o secţiune de geologie reprezentată prin roci şi fosile vegetale şi animale, evoluţia tehnicii miniere în Valea Jiului reprezentată prin unelte şi maşini alături de diferite aparate de profil. Toate acestea se completează cu prezentarea evoluţiei vieţii sociale din Valea Jiului din cele mai vechi timpuri până în prezent, evidenţiată prin documente, fotografii şi carte veche.

[slideshow_deploy id=’17636′]

 



(Următoarea știre) »