Ziua Mondială a Persoanelor Bolnave, la Petroșani

Ziua Mondială a Persoanelor Bolnave, marcată la Petroșani. În întreaga lume astăzi s-a marcat Ziua Mondială a Persoanelor Bolnave, iar la Petroșani, reprezentanții Organizației Caritas au ținut să adune laolaltă toți factorii care gestionează aceste categorii de persoane.

IMAG2042

“Sărbătorim Ziua Mondială a Persoanelor Bolnave și cu acest prilej încercăm să aducem membrii instituțiilor comunitare care sunt responsabile de persoanele bolnave din regiunea Văii Jiului și nu numai. Noi avem grijă de peste 50 de persoane în fiecare zi.Încercăm să extindem acest serviciu la nivelul Văii Jiului”, a declarat Alexandru Kelemen, reprezentant Caritas Petroșani.
Organizația Caritas prin serviciul de îngrijire la domiciliu are în grijă peste 50 de persoane vârstnice care au nevoie de îngrijiri medicale.

„Categoria principală pe care noi o avem în grijă sunt cei care sunt imobilizați la pat sau au o motricitate destul de redusă astfel încât încercăm să compensăm nevoile lor și să putem să venim în ajutorul lor pentru a putea duce un stil de viață normal și să nu simtă că sunt marginalizați”, a mai spus sursa citată.
La acțiune au luat parte reprezentanții unității medicale din Petroșani, cei care au atribuții în procesul de asistență socială, dar și preotul catolic Szasz Ianos.

[slideshow_deploy id=’17636′]



« (Știre anterioară)