Şapte teleschiuri, trei funcţionale

Şapte teleschiuri există în staţiunea montană Parâng, însă doar trei sunt funcţionale. Şi aici există o problemă. Rămâne la latitudinea proprietarilor dacă pornesc instalaţiile pe cablu.

12688278_977067385702157_3427449063816357952_n

 

“Exista trei teleschiuri. Teleschiul care deserveste partia A, care este al GEROM, si merge cand exista turisti si cand exista disponibilitate din partea proprietarului. Din pacate nu prea a mers in aceasta iarna. Exista al doilea teleschi al domnului Razvan Marica care deserveste partia Euro Parang. Iarna aceasta a fost una din partile cele mai folosite fiind si intr-o zona mai ferita si partia a fost batuta in permanenta si deservita de teleschi la fel. Mai exista teleschiul care deserveste partia B care este al Clubului Sportiv Scolar. A fost o problema la inceputul iernii cu lipsa zapezii. Nu se putea ajunge pentru ca B-ul are doua jumatati. Partea alpina de altitudine unde este vechea partie B care ducea pana la acel teleschi. Mai este partea a doua care a fost realizata prin programul Domeniul Schiabil Parang unde se ajunge la plecare telescaun. Au fost probleme si la punctul de imbarcare al teleschiului de la B. S-a facut zapada pe S si a functionat. Vremea nu a fost favorabila”,  a declarat Adrian Mraz, directorul Centrului Naţional de Informare Turistică Petroşani.

Administraţia locală de la Petroşani renunţă la asocierile pentru teleskiurile din Parâng. Până la finalizarea proiectului, municipalitatea de la Petroşani nu va mai încheia nicio asociere cu vreo persoană sau societate care deţine teleskiuri în munte.

Foto: Paul Tiberiu – Facebook

[slideshow_deploy id=’19661′]