Copii redaţi părinţilor

 

Au fost redaţi familiei. Este vorba de mai mulţi copii din Petroşani pentru care a fost revocată măsura plasamentului. Doar pe parcursul anului trecut, au fost daţi în plasament 7 copii, iar doi au fost redaţi familiei.

5fdafb8ea5b39d42750184e818ef40a2_xl_13339800

“Au fost cazuri de revocare a măsurii de plasament, ca urmare a redării în familie. Situaţia care a generat scoaterea copiilor din familie s-a reglementat şi atunci prin Comisia de Protecţia Copilului s-a decis redarea copiilor familiei. Noi avem obligaţia să monitorizăm  pe o perioadă de 6 luni după revocarea plasamentului şi mergem lună de lună acasă, discutăm cu familia, vedem care e situaţia copilului, dacă s-a îmbunătăţit, dar e bine. E bine să redai copiii în familie, acolo unde lucrurile merg bine”, a declarat Cristina Mraz, director executiv DLAS Petroşani.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Asistenţă Socială această măsură nu îi afectează emoţional pe copii, având în vedere că în perioada plasamentului ei stau la familia lărgită, adică bunici sau matuşi.

“Copiii nu sunt traumatizaţi pentru că sunt daţi în familiile lărgite şi atunci nu este traumatizant. Plasamentul se face în măsura în care se constată că ar fi în pericol să stea în familie. Mai sunt părinţi care pleacă şi copiii sunt crescuţi de bunici şi acolo se instituie măsura de plasament. Nu este impactul atât de mare când ei sunt daţi în familia lărgită”, a mai spus sursa citată.

[slideshow_deploy id=’27126′]