Taxă pentru susţinerea examenului de bacalaureat

 

Taxă de participare la examenul de bacalaureat. Absolvenţii de liceu care au susţinut, în etapele anterioare, examenul maturităţii şi nu au reuşit să îl promoveze vor plăti o taxă de 240 de lei. Potrivit unei informări a Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, candidaţii din promoţiile anterioare sunt nevoiţi să plătească o taxă de participare pentru a putea susţine examenul.

646x404

“Candidaţii din promoţiile anterioare care au susţinut în sesiunile anterioare de cel puţin două ori examenul de bacalureat şi care se prezintă la toate probleme examenului de bacalureat achită suma de 240 lei. În celelalte cazuri, stabilirea sumei de plată pentru candidaţii din promoţiile anterioare, care au susţinut în sesiunile anterioare de cel puţin două ori examenul de bacalaureat se face diferenţiat, în funcţie de numărul probelor pe care le susţine candidatul”, se arată în informarea ISJ Hunedoara.

La fel se întâmplă cu cu absolvenţii învăţământului liceal, filierele vocaţională şi tehnologică, care au susţinut sesiunile anterioare de cel puţin două ori examenul de certificare a calificării. Astfel, cei care se prezintă la examen plătesc o taxă de 50 de lei.

[slideshow_deploy id=’27028′]