Investiţie de 5 milioane de euro în Petroşani?

 

Redimensionarea studiilor de fezabilitate pentru aqualandul din Petroşani. Consiliul Judeţean Hunedoara, dar şi administraţia locală de la Petroşani se gândesc să repună în circuit proiectul privind realizarea unui aqualand în localitate. Ideea a fost abandonată, anul trecut, după ce costurile pentru realizarea acestui proiect ar fi fost imposibil de suportat.

petrosani-seara

“Încercăm să redimensionăm studiile de fezabilitate pentru aqualand. Costurile iniţiale erau de circa 20 de milioane de euro, dintre care 35% adică undeva la 9 milioane de euro era confinanţare Uniunii Europene, iar restul cădea în sarcina noastră. Era imposibil de realizat”, a declarat Adrian David, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara.

Acum, reprezentanţii Consiliului Judeţean Hunedoara se gândesc la costuri totale de 5-6 milioane de euo, astfel încât primăria şi instituţia judeţeană să suporte câte un milion de euro, iar diferenţa să fie fonduri europene.

“Trebuie să refacem studiile de fezabilitate pentru a vedea la cât vom ajunge cu costurile privind întreţinerea acestei investiţii”, a mai subliniat sursa citată.

Fosta conducere a Consiliului Judeţean Hunedoara a încheiat şi parteneriatele cu administraţiile locale pentru realizarea aqualandurilor ce urmau a fi realizate în Petroşani, Vulcan, Lupeni şi Uricani.

[slideshow_deploy id=’17217′]