”Maratonul Unirii” străbate Valea Jiului de la un capăt la altul

Cunoscutul sportiv petroșenean Avram Iancu și-a propus un nou proiect inedit prin care intenționează să parcurgă în alergare cei 51 de kilometri care străbat Valea Jiului de la un capăt la altul.

11032137_1597590370456830_695321895790126041_n

Evenimentul sportiv este programat să se desfășoare duminică 06.06.2016, începând cu ora 10, pe traseul cuprins între localitatea   Câmpul Lui Neag ( zona lac) și până în satul  Răscoala din Petrila.

”Voi face asta în cadrul unei alergări intitulată simbolic Maratonul Unității Văii Jiului. Vreau să precizez că acest maraton nu este un concurs, acest maraton nu este un antrenament iar la acest maraton nu se câștigă premii. Dezideratul acestei deplasări , în alergare, vizează unitatea în spirit a tuturor sportivilor din Valea Jiului, în special al celor care practică sporturile de anduranță (alergare, ciclism, înot, triatlon) dar nu numai, indiferent de vârstă, sex, religie, apartenența sau nu la un club sau asociație sportivă”, explică sportivul Avram Iancu. 

Oricine dorește să subscrie acestui deziderat al Unității în Spirit al tuturor iubitorilor sporturilor montane, din Vale, este invitat să dea curs acestei invitații. ”Evident că nu oricine va putea să alerge întreaga distanță propusă, însă, oricine dorește să pună un umăr în clădirea Unității, poate să alerge în mod parțial acest traseu. De exemplu, dacă locuiești în Lupeni, poți să alergi până în Vulcan sau, dacă locuiești în Petroșani și dorești unitatea, poți să alergi până în Petrila, exemplele putând continua. Pentru cei care nu pot sa alerge din diverse motive obiective, pot să ne aștepte pe traseu și, in mod simbolic, să alerge alături de mine și de cei care vor da curs invitației, câțiva metri. Singura regulă de bun simt, ce doresc să fie păstrată este următoarea: cei care vor face un traseu parțial, să nu alerge înaintea primului care a parcurs până acolo tot traseul, în semn de respect față de cei care trudesc tot traseul”, mai spune apreciatul sportiv temerar din Valea Jiului.

[slideshow_deploy id=’27126′]