Licenţe pentru cursele speciale

 

Consiliul Judeeţan Hunedoara a atribuit licenţele de transport pentru firmele care au încheiat contracte pentru serviciile de transport cu Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului, respectiv Complexul Energetic Hunedoara.

Consiliul-Judetean-1-599x475-680x365

Legislaţia în vigoare prevede că transportul judeţean de persoane prin curse regulate speciale poate fi efectuat de către operatorii de transport rutier care au încheiat un contract cu un beneficiar sau cu cel care a angajat serviciul de transport, in baza licenţelor de traseu şi a caietelor de sarcini eliberate de autorităţile administraţiei publice de la nivel judeţean in a căror rază administrativă se află traseul respectiv, cu avizul Autorităţii Rutiere Române – A.R.R. Este considerat serviciu de transport public local de persoane prin curse regulate speciale transportul public efectuat tur-retur, pe rute şi cu programe de transport prestabilite de către beneficiarul serviciului de transport sau de către cel care a angajat serviciul privind transportul unor persoane sau al unor grupuri de persoane, şi anume: transportul copiilor, elevilor şi studenţilor la şi de la instituţiile de învăţământ, transportul salariaţilor la şi de la instituţiile la care sunt salariaţi sau transportul angajaţilor unui operator economic la şi de la locul de muncă.

Cei care aprobă atribuirea licenţelor de traseu pentru efectuarea transportului public de persoane prin curse regulate sau a transportului public de persoane prin curse regulate speciale, după caz, sunt reprezentanţii Consiliilor Judeţene.

Astfel, întruniţi în şedinţă, consilierii judeţeni din Hunedoara au aprobat proiectul de hotărâre privind atribuirea licenţelor pentru efectuarea transportului public judeţean de persoane prin curse regulate speciale pe mai multe trasee. Pentru traseul Aninoasa – Uricani, în vederea transportului angajaţilor SNIMVJ, licenţa a fost atribuită societăţii J & R CAR S.R.L.,acelaşi operator care se ocupă şi de transportul angajaţilor SNIMVJ pe traseul Petrila – Paroşeni. În schimb, traseul  Petrila – Uricani,este asigurat pentru angajaţii de la închideri de S.C. SUPER TRANS COM S.R.L..

În ceea ce priveşte angajaţii Complexului Energetic Hunedoara, licenţele au fost atribuite celor de la Comexim R Lupeni, pe traseele Lupeni – Petrila, Petroşani – Lupeni, Vulcan – Lupeni, respectiv  Uricani – Lupeni. În schimb, pentru traseul Deva – Mintia operează S.C. DEVATRANS S.R.L..

Atribuirea licenţei pentru traseele sus-amintite a fost solicitată de operatorii de transport, în baza contractelor încheiate cu beneficiarii transportului.

[slideshow_deploy id=’24093′]