Mai aspre. S-au schimbat condiţiile pentru titlurile de excelenţă

 

Consilierii judeţeni au decis înăsprirea condiţiilor de acordare a „Titlului de Excelenţă”, de „Consilier de Onoare” sau de „Ambasador” al judeţului Hunedoara, precum şi a diplomelor şi plachetelor omagiale.

Sedinta-Consiliu-Judetean-Hunedoara-29.05.2015-19-660x330

De precizat că aceste titluri au fost instituie în scopul recompensării serviciilor deosebite în activitatea autorităţilor publice locale, în viaţa economico-socială, ştiinţifică, cultural-artistică şi sportivă, politică, religioasă sau de altă natură, aduse comunităţii judeţului Hunedoara de către persoane fizice române sau străine.

Până acum, articolul 5 al regulamentului de acordare a acestor titluri prevedea că  „nu pot fi dobândite de către o persoană care a fost condamnată pentru săvârşirea de fapte penale în ţară sau în străinătate.În cazul in care ulterior acordării acestor titluri, persoana respectivă a suferit o condamnare precum şi în situaţia în care se descoperă că există o condamnare anterioară necunoscută de către consiliul judeţean, se va proceda la retragerea titlurilor.  Aceste titluri pot fi revocate şi în cazul săvârşirii de către cel gratificat, a unor fapte care lezează interesele comunităţii judeţului Hunedoara şi/sau ale statului şi poporului român pe timp de pace sau război”. De asemenea, regulamentul prevedea că nu se acordă titluri, ori acestea se suspendă  persoanelor pentru care s-a dispus trimiterea în judecată.

Consilierii judeţeni au dispus lărgirea prevederilor regulamentului şi completarea acestui articol în sensul că „titlurile nu se acordă persoanelor trimise în judecată şi se suspendă pentru cele care le deţin, până la soluţionarea definitivă a procesului penal.”

[slideshow_deploy id=’19661′]