Asistenta medicală care şi-a lăsat pruncul să moară de frig rămâne în arest

Magistraţii de la Curtea de Apel Alba Iulia au respins contestaţia formulată de Arabela Şaran la decizia Tribunalului Hunedoara prin care i s-a menţinut măsura arestului preventiv.

arabela3

„Respinge ca nefondată contestaţia formulată de inculpata Ş. A. M. împotriva încheierii penale din 22.02.2016 pronunţată de Tribunalul Hunedoara – Secţia Penală în dosarul 398/97/2016/a2. În baza art. 275 al. 2 C.p.p., obligă pe inculpata contestatoare să plătească statului suma de 132,50 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpată, în sumă de 32,50 lei, se va avansa din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă”, este decizia judecătoruluide caz de la Curtea de Apel Alba Iulia.

De precizat că procurorii au finalizat cercetarea şi au trimis dosarul spre judecată Tribunalului Hunedoara, Arabela Şaran fiind acuzată de omor calificat. Primul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 10 martie. Procurorii spun că Arabela Şaran a acţionat cu sânge rece. „Din cercetările efectuate până în prezent au rezultat probe privind suspiciunea rezonabilă că, în noaptea de 31.12.2015/01.01.2016, după ascunderea stării de graviditate față de orice persoană și crearea condițiilor derulării nașterii fără prezența altor persoane, inculpata a născut în baia locuinței, la termen, un copil viu pe care l-a introdus într-o pungă de plastic, l-a înfășurat cu aceasta și l-a transportat la ghena de gunoi situată în fața blocului, unde l-a abandonat la o temperatură de cca -15°C. Copilul a fost găsit în ghena de gunoi ca urmare a unei sesizări prin serviciul 112 în data de 01.01.2016 orele 11.43. Inculpata și-a continuat cursul normal al vieții, prezentându-se la serviciu în data de 04.01.2016, unde și-a îndeplinit atribuțiile obișnuite”, au precizat reprezentanţii Biroului de Presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, care investighează cazul.

Iniţial, anchetatorii au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere sau vătămare a nou-născutului de către mamă, iar ulterior a fost schimbată încadrarea juridică în infracțiunea de omor calificat comis asupra unui membru de familie.

[slideshow_deploy id=’22083′]