CJ Hunedoara dă undă verde la tăierea plopilor de pe drumul Călan – Hunedoara

Consiliul Judeţean Hunedoara a aprobat valorificarea prin vânzare a unui volum brut de  1027 metri cubi masă lemnoasă pe picior, existentă pe zona de siguranță a drumului județean DJ 687.  Vânzarea lemnului se va face prin licitaţie publică deschisă şi deja a fost întocmit şi aprobat caietul de sarcini.

dj-735x400

Masa lemnoasă despre care este vorba reprezintă, practic, plopii de pe marginea drumului Călan – Hunedoara, plantaţi pentru siguranţa traficului rutier, despre care oficialii CJ Hunedoara spun că sunt bătrâni şi au devenit un real pericol pentru participanţii la trafic. „Prin proiectul de hotărâre prezentat se propune aprobarea valorificării, prin vânzare, a unui volum brut de 1027 mc masă lemnoasă pe picior, existentă pe zona de siguranță a drumului județean DJ 687”, se arată în hotărârea CJ Hunedoara. Consiliul Județean Hunedoara a trimis deja o adresă către Ocolul Silvic Simeria privind marcarea arborilor din zona de siguranță a drumului județean DJ 687 Hunedoara-Călan, în vederea efectuării unui act de punere în valoare.

Oficialii CJ Hunedoara spun că drumul judeţean DJ 687 urmează să fie reabilitat şi extins  şi acesta este motivul principal pentru care masa lemnoasă care mărgineşte acest tronson de drum va fi exploatată.

Ocolul Silvic Simeria a realizat marcarea arborilor și a transmis Actul de punere în valoare nr. 921546/2016, pentru un volum brut de 1027mc de masă lemnoasă.

[slideshow_deploy id=’24093′]



« (Știre anterioară)