Amendaţi pentru construcţii ilegale

Doar în cursul anului trecut, municipalitatea de la Petroşani a aplicat sancţiuni de zeci de mii de lei pentru persoanele care au construit ilegal. Pe lângă cele 94 de autorizaţii de construire care au fost emise au fost persoane care nu au mai stat şi ceară avizele necesare, iar odată identificaţi au plătit scump.

“Pentru construcţiile executate fără autorizaţii de construire, sau cu nerespectarea acestora, s-au încheiat 10 procese verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor, în valoare totală de 16.000 RON”,  se arată în documentele municipalităţii.

De precizat este faptul că pentru orice intervenţie, fie aceasta chiar şi în interiorul apartamentului este nevoie de autorizaţie eliberată de administraţia locală. În caz contrar, cei care aduc modificări atât interioare cât şi exterioare pot fi sancţionaţi.

“Există un regulament, dar din păcate… sunt autorizaţii la blocurile care s-au anvelopat prin programele primăriei şi la care s-a stabilit culoarea, în rest s-au dat autorizaţii izolate sau în cea mai mare parte sunt ilegale”,  a subliniat Aurora Puiu, şef Serviciu urbanism si amenajarea teritoriului.

 

[slideshow_deploy id=’17636′]