O nouă amânare a soluţiei în scandalul conductelor de pe strada Mărăşeşti  

Judecătorii de la Petroşani şi-au mai acordat un răgaz de două săptămâni pentru a pronunţa soluţia în procesul declanşat pentru conductele de pe Strada Mărăşeşti din Petroşani, asta după ce s-a mai amânat o dată pronunţarea în cauză, pentru data de 4 martie.
64697b0a7939d9814a2eee9c477be6a8
 
Vorbim despre cauza  în care Gerom Real Estate se judecă cu reprezentanţii Apa Serv Valea Jiului SA şi ai societăţii Zona D. Scandalul de pe strada Mărăşeşti a  început în urmă cu mai bine de doi ani, după ce muncitorii de la Zona D, care au câştigat licitaţia organizată de ApaServ, au ajuns cu lucrarea în zona respectivă. După deschiderea şantierului, aceştia au dat peste mai multe conducte metalice care odinioară alimentau cu apă fostul UMIROM, actualul Gerom. Reţelele, spun cei de al Apa Serv, erau dezafectate de ani de zile, mai ales că hoţii au demolat aproape în întregime bazinele de apă care le alimentau şi au furat şi o parte a ţevilor. În consecinţă, muncitorii au scos conductele din pământ şi le-a depozitat la sediul societăţii, cu posibilitatea ca proprietarii lor să şi le poată recupera. Totuşi, cei de la Gerom au reclamat faptul că le-au fost afectate interesele şi chiar alimentarea cu apă pentru viitorul centru comercial, solicitând reintroducerea conductelor în pământ, aşa cum au fost găsite. Disensiunile s-au mutat pe rolul Judecătoriei Petroşani, care trebuie să stabilească de ce parte este adevărul.
În acest sens, instanţa a dispus efectuarea unui raport de expertiză tehnică şi chiar efectuarea de noi săpături pentru a aflat câte conducte sunt în cele din urmă şi care este traseul lor. Pe parcursul procesului, reprezentanţii ApaServ au precizat că, din datele lor, executantul lucrării, Zona D, a scos din pământ două conducte. Gerom, în schimb, susţine că erau trei. Când le-au scos, spun cei de la  Zona D, starea tehnică a lor nu era tocmai bună, dar au fost rapid contrazişi de cei de la Gerom Real Estate, care susțin că erau în stare excelentă, chiar dacă duceau spre nişte bazine de apă dezafectate. Nici asupra traseului nu s-au înţeles părţile. Reprezentanţii firmei controlate de ex-prefectul Aurelian Serafinceanu susţin că mergeau pe sub stradă, aşa că le-ar fi putut folosi fără probleme la viitorul centru comercial. În contrapartidă, oficialii ApaServ au susţinut că datele lor indică faptul că trec la un moment dat chiar şi pe sub unele case din zonă, lucru confirmat şi de unii martori – localnici – audiaţi în această cauză. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Petroşani în 7 octombrie 2013.
 [slideshow_deploy id=’13835′]


« (Știre anterioară)
(Următoarea știre) »