Angajări ilegale la CEH?

 

Salarii nejustificat de mari, achiziţii haotice şi angajări de personal fără nicio noimă. Sunt doar câteva din cauzele care stau la baza insolvenţei Complexului Energetic Hunedoara. Reprezentanţii Casei de Insolvenţă GMC Craiova susţin că au fost o serie de factori care au dus la declinul societăţii enegetice.

mina

“Pe aceasta „struto-camila” s-au grefat si alte nenorociri — aprovizionari care nu se justificau si Ia preturi mari fara a respecta procedurile de achizitie, salarii mari pentru personal nenecesar, angajari pe posturi ce nu aveau legatura cu productia, avantaje materiale si de alta natura. Toate acestea fiind cercetate de-a lungul anilor de catre corpurile de control ale directorului CEH, ale ministrului energiei, de catre Curtea de Conturi, organe de cercetare penala, DNA”, susţin reprezentanţii Casei de Insolvenţă GMC Craiova.

În anul 2014, 62 de persoane au fost angajate la unităţile miniere fără nicio bază legală. Un mare semn de întrebare stă asupra acestor încadrări pe posturi, mai ales în condiţiile în care aceste persoane NU AU PARTICIPAT LA NICIUN CONCURS sau mai mult decât atât nici măcar NU SUNT SEMNATARII CERERILOR DE ANGAJARE. După zeci de ani, primele angajări în minerit au avut loc în anul 2014. Acestea au fost controversate şi la acea dată, iar acum, după doi ani de zile ies la iveală ilegalităţi crase. Sute de persoane şi-au depus dosarele pentru a participa la concursul pentru ocuparea celor 90 de posturi de muncitori necalificaţi din anul 2014, dar alţii au avut noroc. Nu au participat la concurs, dar au fost angajaţi. Pe lângă cele 90 de persoane care au fost angajate în urma concurului din perioada 26-29 mai 2014, alte 62 au intrat în CEH fără bază legală, doar pe baza semnăturilor oficialilor CEH.

[slideshow_deploy id=’19661′]